joi, 28 aprilie 2011

moldoveanul mediu

Citeam un articol in The Economist despre un serial televizat – Friday Night Lights – care, in sfarsit arata americanii in habitatul lor natural: case cu un singur etaj, blocuri de locuit cu multe etaje, inconjurate de parcari. Deci, Hollywood-ul a inoculat iluzia ca americanul mediu locuieste intr-o casa cu doua etaje si are vreo trei masini sau cel putin intr-un apartament-nava spatiala de 200 de metri patrati in centrul Manhattanului.

Dar moldoveanul mediu?

3 comentarii:

  1. ne poverish, dar americanul mediu as si traeste, doua etaje, trei masini etc. lasam la o parte manhattanul si LA-ul, si Chicago downtown, si inca doua trei max orasele, si ii asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. salariu mediu in usa = $45k pe an, in 1 an cumperi o mashina luxoasa si o casa cu 2 etaje in credit pe care o plateshte 10 ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. OK, patani, idea articolului era ca in america cei bogati sau, ma rog, upper middle class, nu se simt bogati din cauza televiziunii care a acreditat o imagine prea opulenta a unei clase medii.
    iata si lnikul:
    http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2011/04/culture_and_economy&fsrc=nwl
    si ma gandeam la moldoveanul mediu in sensul de clasa medie, daca este vilocul cu doua etaje si range roverul un atribut al acestuia...

    RăspundețiȘtergere