miercuri, 11 august 2010

FILAT + ȚOPII = DRAGOSTE SAU ȘANTAJ?

“Cu cât mai mult îi cunosc pe oameni, cu atât mai mult îmi plac câinii”. La această frază preferată a celui mai sumbru erou al anilor 40, Adolf Hitler, am revenit ieri seara după câteva descoperiri făcute la o bere cu niște amici cu epoleți şi fără.
În primul rând, continui să fiu nedumerit de “sensațiile” apărute “din pod” doar de dragul de a salva planeta. Nu îmi vine să cred că peste noapte, postul meu românesc preferat pe care l-am așteptat la fel de mult ca o mare Unire, a transformat un fost consilier comunist și principalul ingredient al celor mai mari scandaluri din ultimul timp în news-makerul Nr.1, martirul care își pune în pericol viața pentru a salva Moldova de mafie. Sau poate patronii Jurnal tv, precum afirmă toți - cei trei frați Țopi (Virgil, Victor și Viorel), au avut un vis prost și s-au sculat cu stângul?
O altă conicidență. Din senin, la emisiunea Fabrica pe Publika tv, premierul Vlad Filat, atotprezent ca Duhul Sfânt, se arată extrem de nemulțumit de faptul că CINEVA deține controlul asupra posturilor de televiziune ORT Modova și 2+. În timp ce planeta Moldova turue de zvonurile că sunt mediile „sursei tuturor relelor de pe lume”, Vlad Plahotniuc, premierul face ochi mari, umflă fălcile, mișcă din sprâncene neștiind ale cui sunt, dar taaaaaare mai dorind ca ele să devină “publice” și să ofere TUTUROR șanse egale.
Nu vedeam nici o legătură între aceste trei personaje până la a 4-5 halbă de bere, când, din senin am descoperit că realitatea țesută cu grijă în jurul nostru pare a fi alta.
Tot mai insistent circulă zvonuri că cei trei frați Țopi au un “buchet” de dosare de te i-a groaza. Doar câteva dintre ele căpătate pe timpul noii guvernări și uitate pe poliță.
Viorel Țopa
- Fals și uz de fals, spălare de bani
- Furt în proporții deosebit de mari de la Banca de Economii
Victor Țopa
- Sechestrarea și tortură a unei persoane în vârstă pentru cedarea unor cote din afaceri
Virgil Țopa
- Fals și uz de fals, însușiri în proporții deosebit de mari
- Omor din culpă cu părăsirea locului accidentului
Repet că nu le-am ținut lumânarea și nici dosarele nu le-am văzut, dar zonurile privind existența acestora devin din ce în ce mai insistente.
Aici și s-au pus toți crenvuștii în lanț. Cum de rămân “îngețate” dosarele deschise de noua guvernare? Care este dijma plătită de cei trei frați Țopa pentru a dormi liniștit? Fiind atât de ușor șantajabili cu redeschiderea dosarelor nu “iesă acum din piele” promovând ex-comunistul Sergiu Mocanu ce nu s-a mai văzut la postul anticomunist Nr.1? Nu ar fi călcat cineva cu așa dosare și pe gâtul mamei numai să nu-i fie sechestrate averile sau să facă 25 de ani pentru omor și eschivare de la răspundere? Și cine dacă nu Premirul Vlad Filat este în putere să “îngețe” sau să ”dezghețe” destine?
Și ultima întrebare. Știind cine ar putea fi autorii, unde sunt scrise și discutate scenariile noului teatru de păpuși pentru maturi? Nu pare a fi la Hotelul Nobil Club, ci și mai aproape de centrul capitalei …

2 comentarii:

  1. ceva este in cele scrise mai sus, dar////.... pina la urma Procuratura Generala.... poate intinde sau nu un dosar. Procurorul General parca e al PD-ului......
    oricum, nimic nu se face intimplator...

    filat e afacerist in politica, kapika sa iasa, pragmatik si kidosnik.

    karoce......toti s buni, si totul e relativ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce face moldoveanul cand ramane fara bani??? Schimba 100 de dolari...:) Topii intotdeauna au demonstrat calitati exceptionale in a se infiltra in orice organizatii de unde se puteau indestula, taiau in carne, concediau oameni si porneau mai departe. Sirul e mult mai mare decat Air Moldova, Banca de Economii, VictoriaBank, etc. Acum ca niste Don Quijoti adevarati si-au gasit o moara de vant si o piua unde sa bata apa (Jurnalul) si da-i cu acuzatiile!!! L-au mai racolat si pe Mocanu si s-au pus pe treaba...

    RăspundețiȘtergere