miercuri, 4 august 2010

Businessmenii moldoveni au intetit-o pe la cccec

Ieri la TV7 am vazut o stire cum businessmanul Virgil Topa a fost chemat la CCCEC sa dea un autograf... cica dupa ce a preluat prin metode rader ORT-ul sau, ma rog, compania care-l retransmitea, si-a inselat si propriii parteneri de afaceri... iar acum s-a dus la centru ca sa dea mostre de semnatura... interesanta poveste... mai jos, o cronologie a evenimentelor...
2005. La indicatia lui V. Voronin, frecventa postului Pervii Kanal Moldova a fost luata de la Chiril Lucinschi, Analitic Media Grup, si data lui Virgil Topa (Media Satelit, unde sotia sa Ludmila era unic fondator).
Acest eveniment s-a produs cand Sergiu Mocanu se afla in functia de conslier al presedintelui Voronin.
Ulterior, in Media Satelit au mai intrat in calitate de fondatori urmatoarele persoane: Marinela Bujoreanu (30%), Cujba Rodica (17%), Topal Xenia (16%) si fratele Ludminei, sotiei lui Virgiliu Topa – Petru Puscasu (37%).
August 2006. Virgiliu Topa a falsificat actele si i-a atribuit cumnatului sau Petru Puscasu 96,598% din cota firmei Media Satelit. Ceilalti actionari l-au atacat pe Virgiliu in judecata pentru a-si restabili drepturile lezate de coproprietar.
Ianuarie 2007. Fiind in proces de litigii, actionarii au decis sa isi vinda cotele in Media Satelit. Astfel postul nimereste in gestiunea lui Vlad Plahotniuc.
Noii proprietari s-au dus la Moscova unde au aflat ca firma achizitionata are datorii imense. S-a descoperit ca datorita manipulatiilor lui Virgiliu, postul a retransmis semnalul ORT in perioada 2005-2007 fara a achita redeventele postului din Rusia.
Nota: Sergiu Mocanu, fiind responsabil de relatiile externe ale lui Voronin, a primit cateva scrisori de la Ministrul Afacerilor Externe a Rusiei, unde era atentionat ca Postul Pervii Kanal Rusia nu primeste banii pentru retransmisie. La rugamintea lui Virgiliu, Mocanu a retinut cu 20 de zile scrisorile, fara a le arata lui Voronin. Acesta a si fost, de fapt, motivul demiterii lui Mocanu din functia de Consilier prezidential, dupa ce Voronin a aflat de scrisori.
Aprilie 2010. Plahotniuc a inaintat o pretentie catre V. Topa si toti fostii actionari sa returneze platile pe care postul a fost nevoit sa le suporte.
Mai 2010. Ca raspuns la pretentiile inaintate, fostii actionari Media Satelit se adreseaza la Procuratura Generala cu rugamintea de a-l trage Virgiliu la raspundere pentru falsificarea actelor companiei Media Satelit, pentru ca nu vor sa suporte cheltuielile invocate. Cererea a fost transmisa la CCEC pentru examinare.
Iulie 2010 . Virgiliu l-a angajat pe Mocanu sa denigreze fondatorul Prime.

2 comentarii: